boordevol ideeën over noord
veiligheid
ondernemers vertellen...
je bent jong en ...
geschiedenis & anekdotes
kroegverhalen
kunst in noord
strip: battling bara


De Grote Schoonmaakoptocht van Creatief Beheer
Zaterdag 27 september om half 3 uur is de Grote Schoonmaakoptocht van Creatief Beheer! Met veel toeters en bellen wordt gevierd dat er een convenant is gesloten tussen de Roteb en de ondernemers van het Zwaanshals.

Een convenant is een verdrag waarin zoiets staat als: "voortaan gaan we allemaal samenwerken", in dit geval om de straat schoon te houden. In de toekomst gaan Roteb, Creatief Beheer en de ondernemers van het Zwaanshals er samen voor zorgen dat er minder vuil op straat ligt, door beter samen te werken, afspraken te maken en die ook na te komen. Creatief Beheer heeft geprobeerd zoveel mogelijk ondernemers zover te krijgen dat ze het convenant ondertekenen. Iedereen helpt een handje mee om iets te doen aan de rotzooi op straat, want iedereen stoort zich eraan. Een slim plan dus.

Kersvers
De Grote Schoonmaakoptocht is tevens het startschot voor de activiteiten die Creatief Beheer in de toekomst in het Oude Noorden gaat ontplooien. De optocht begint om half 3 bij Café Het Trefpunt (hoek Zwaanshals/ Soetendaalsekade). Daar verzamelt zich het Team van Creatief Beheer, gestoken in hun mooie nieuwe Creatief Beheer pakken en gewapend met bezems en handige vuilnis-grijpstokjes. De tocht trekt, samen met een veegwagen en een vuilniswagen met twee enthousiaste vuilnismannen van de Roteb, met een hoop bezemgezwaai en eigentijds tumult naar het Marokkaanse dorp op het Noordplein. Daar zal het kersverse convenant feestelijk worden overhandigd aan Ahmed Harika, portefeuillehouder Participatie, Beheer, Cultuur & Milieu.

Taptoe
Overigens is deze Grote Schoonmaakoptocht een voorproefje van Taptoe Zwaanshals, één van de projecten die Rini Biemans en Karin Keijzer (samen het brein achter Creatief Beheer) voor het Oude Noorden in petto hebben. Als de Deelgemeente instemt met het plan Yilmaz/Hopman/Biemans voor het Groeibriljant-gebied Zwaanshals, Noordplein, Linker Rottekade dan komt er dus een taptoe in Noord, met veel fanfare, pluimen en franje en alles erop en eraan!

DE WEEKEINDEN VAN NOORD presenteert . . .

Village du Maroc Van 26 september t/m 10 oktober slaat de Marokkaanse Karavaan zijn (traditionele) tenten op aan het Noordplein.
Lees verder

Theater BEP 27 en 28 septemberbarst los met feestelijkheden met medewerking van het Wereldcircus
Lees verder
Zondag 28 september: De laatste CREA-Tuindag
Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom in de CREA tuin aan de Zestienhovenstraat, om gezellig tussen de planten en bloemperken te komen kleien, bloemschikken en mozaïek maken. Kinderen mogen samen met kunstenares Astrid Meijer meewerken aan Iets dat klingelt in de wind, een kunstwerk dat in de loop van de afgelopen twee weekenden gestalte heeft gekregen en vandaag afgemaakt wordt. En omdat dit de laatste keer is worden er nog een paar leuke speciale dingetjes bedacht om de middag extra leuk te maken!
Er is een gratis hapje en drankje voorhanden en er wordt live akoustische muziek gespeeld.

De CREA –tuindagen zijn voor iedereen toegankelijk.
Aanstaande zondag, van 14.00 tot 20.00 uur.

programma 1e weekeinde: 13-14 september
programma 2e weekeinde: 20-21 september


Creatief Beheer Totaalwerkers
De medewerkers van Creatief Beheer gaan zich in de toekomst op het Zwaanshals en omgeving inzetten als "totaalwerkers in de openbare ruimte". Dat betekent dat zij gaan zorgen dat het netjes blijft op straat, dat kleine reparaties direct uitgevoerd worden, dat vieze troep direct opgeruimd word. Ook gaan zij zorgen voor het groen (aanleg en onderhoud) in de buurt en bovendien nemen zij de tijd om gezellig een praatje te maken met de buurtbewoners, zodat de mensen weer het gevoel krijgen dat er gelet wordt op de dingen die gebeuren op straat.

De SNOEP-GOED Kraam
hoe meer troep,
hoe meer snoep!

Ook deze zaterdag staat op het Wilgenterrein weer de SNOEP-GOED Kraam van Creatief Beheer. Voor een volle zak met vuilnis uit de wijk krijgen kinderen een zak snoep, of een mooie knuffel. Dus dat wordt weer flink aanpakken… en goed kauwen!


Exposure Rotterdam Creatief Beheer Creatief Beheer Exposure Rotterdam