boordevol ideeën over noord
veiligheid
ondernemers vertellen...
je bent jong en ...
geschiedenis & anekdotes
kroegverhalen
kunst in noord
strip: battling baraLOVE MUSIC: dat is Majed!

Love Music, de winkel Majed is van onder tot boven gevuld met muziek: het staat er propvol met duizenden bandjes en CD’s, van alle Marokkaanse artiesten die je maar kunt bedenken. Van Cheb Mami en Cheb Chaled tot de meest obscure volksmuziek.
Mohammed, de beste vriend van Majed vertelt: "Zie je deze winkel? Dat is Majed! Al die muziek, hij weet letterlijk alles over alles. Wie er op welke opname meespeelt, wanneer het is opgenomen en ga zo maar door. Hij is echt gek op muziek!"

Wat er overblijft is niks
Hoe het gaat met de zaken? Majed begint te lachen. "Ik verkoop, ik eet, ik drink, wat er overblijft is niks! Dus… ach, het gaat niet slecht. Maar het zou wel beter kunnen! Deze plek is eigenlijk niet zo goed, want hier is vaak niet zo’n goeie sfeer op straat. Ik verlies omzet, omdat mensen niet naar binnen durven. Veel van mijn klanten zijn vrouwen, die vinden het een beetje eng hier. Tja… Ik weet niet wat ik eraan zou moeten doen. Ik hoop dat het beter wordt. Want als dit zo doorgaat kan ik binnenkort de tent wel sluiten. Dan moet ik naar de Sociale Dienst, haha! Nee, hoor, dat wil ik helemaal niet. Ik wil gewoon doorgaan met mijn zaak. Ik wil dit echt niet verliezen, maar de realiteit is wel om moe van te worden. Weet je hoe vaak hier al ingebroken is?"

Vrienden
"Ik ben 7 dagen per week open, er komen altijd vrienden langs, en ik krijg altijd een lekkere kop koffie van de buurman, van het koffiehuis hiernaast. Er zijn hier veel goeie mensen. Wij helpen elkaar." Mohammed: "Majed klaagt nooit. Maar het is hier hard voor weinig, geloof dat maar."


"Marokkaanse mensen zeggen: "€ 8 voor een CD? Nee hoor! Dan koop ik liever een bandje!"
Een bandje kost maar
€ 2.50... daarom verkoop ik zoveel cassettebandjes in de winkel."
LOVE MUSIC

Zwaanshals Rotterdam
Exposure Rotterdam Creatief Beheer Creatief Beheer Exposure Rotterdam