boordevol ideeën over noord
veiligheid
ondernemers vertellen...
je bent jong en ...
geschiedenis & anekdotes
kroegverhalen
kunst in noord
strip: battling bara


SNOEPEN OP HET ZWAANSHALS

In bakkerij en taarten-speciaalzaak Marakesh worden fantastische taarten gefabriceerd. Niet zomaar cake met wat slagroom en vruchtjes. Nee, de taarten van Marakesh zijn echte kunstwerken.

"Onze aller-allermooiste taart is de Paradetaart." vertelt verkoopster Samira. "Dat is een bruidstaart met 7 trappen, met een bruidspaar van marsepein en een fontein met lichtjes. Uit de fontijn spuit siroop! De taart is groot genoeg voor 140 gasten."

In Marakesh is het altijd druk, klanten van allerlei nationaliteiten lopen af en aan.
Verkoopster Samira: "Marokkaanse mensen zijn dol op taart, maar er komen ook heel veel Nederlanders hier. Voor onze taarten komen de mensen uit heel Rotterdam en zelfs van ver buiten de stad…"
Als je de koekjes van Marakesh proeft is dat niet moeilijk voor te stellen. De vitrine ligt vol met echte Marokkaanse specialiteiten: koekjes met sesamzaad, gazellenhoorntjes ( gevuld met amandelspijs) en ga maar door. Ook de verschillende soorten brood, krokante broodjes en stokbroden vliegen over de toonbank. Grote aanrader: de croissants. Die zijn nog lekkerder dan in Frankrijk! Bijzondere taarten moeten bijtijds besteld worden: soms wel een week van tevoren.

Wil je iets heel speciaals, dan kun je een fototaart bestellen. Je moet dan een foto inleveren met de afbeelding die je op de taart wilt. Vaak is dat een kinderportret. "Er werkt bij ons een Nederlandse man; hij is de taartenspecialist… in een Marokkaanse bakkerij, ja! Hij kan alles maken: hij schildert zo’n foto precies na. Mensen vinden die fototaarten heel leuk." Samira begint te lachen: "Kijk, ik ga m’n kind opeten!", roepen de mensen dan."

Bakkerij MARAKESH
Zwaanshals 206 b
Exposure Rotterdam Creatief Beheer Creatief Beheer Exposure Rotterdam