boordevol ideeën over noord
veiligheid
ondernemers vertellen...
je bent jong en ...
geschiedenis & anekdotes
kroegverhalen
kunst in noord
strip: battling bara


YILMAZ-HOPMAN & BIEMANS:
SAMEN VERDER

Sewim Yilmaz / Hans Hopman en Rini Biemans, de "kunstcoördinator van Noord", hebben besloten om hun kwaliteiten te bundelen en samen verder te gaan met het ontwikkelen van een groot plan voor het Zwaanshals en omgeving, in het kader van de Groeibriljant, het wijk-verbeteringsproject van de Gemeente Rotterdam.
"Wij zijn een goede combinatie", aldus Biemans. "Hans Hopman is al jaren bezig met bouwtechnische werkzaamheden voor verschillende gemeentes: hij kent de gang van zaken. En Sewim Yilmaz is een ervaren zakenvrouw... Ik zie hier de ideale gelegenheid."

Hopman: "Rini heeft door zijn verschillende kunstprojecten in Noord veel contacten gelegd en hij heeft in de afgelopen vier jaar een schat aan ervaringen opgedaan. Het groenplan voor de wijk, het lichtplan, de organisatie van activiteiten op het Noordplein, dat zijn echt dingen voor Rini."
Rini: "Ik zeg al jaren dat je de ondernemers bij je plannen moet betrekken, wil je iets veranderen in Noord. Via Yilmaz moet dat lukken."

Iets moois
Yilmaz: "Toen onze ouders naar Nederland kwamen was de gedachte: "even een paar jaar werken en dan terug naar Turkije." Maar mijn generatie wil helemaal niet naar Turkije; wij hebben daar niets te zoeken. Wij willen er hier iets moois van maken.
Met ons plan wil ik bereiken dat de jonge Turkse of Marokkaans stelletjes van een jaar of 30 lekker gaan flaneren over het Noordplein, dat ze op de terrasjes gaan zitten, dat ze genieten van het leven hier in Rotterdam. Dat ze zich prettig voelen.

Sfeer
Maar ik zie ook hoe belangrijk de bruine cafés zijn voor de sfeer hier in de wijk. Dat moeten we behouden, dat mag nooit verloren gaan... Ik kan het heel goed vinden met mijn buren. Er is één buurman, een oudere Nederlandse man, die komt elke dag even een praatje maken. Wij hebben echt veel lol samen! Nederland is mijn thuis - ik houd van Nederlandse dingen. Toen ik een huis ging kopen wilde ik per se een huis met schuifdeuren en glas in lood"

Exposure Rotterdam Creatief Beheer Creatief Beheer Exposure Rotterdam