boordevol ideeën over noord
veiligheid
ondernemers vertellen...
je bent jong en ...
geschiedenis & anekdotes
kroegverhalen
kunst in noord
strip: battling baraONE oh oh ONE Fashion Parade
mode om te smullen

Nog nooit is het Rotterdamse straatbeeld zo kleurrijk, zo flamboyant geweest als nu. Kijk alleen al naar al die prachtige huidtinten! Van diepzwart tot koffiebruin, van chocoladebruin tot mocca, van gazellebeige tot romig blank... We leven in een wereldstad, waar de invloeden uit alle windrichtingen zomaar gratis komen binnenwaaien. Ik zie alles als één geheel, je kunt mixen en combineren zoveel je wilt... wat echt mooi is blijft eeuwig mooi en met een vleugje fantasie wordt het nog leuker!" Jerry Luxenburg is al zeven jaar bezig met het stylen en organiseren van modeshows.

"Mode als entertainment, dat is wat ik presenteer – mooie kleding met licht, muziek en alles erop en eraan. Ik heb veel gedaan in discotheken en op parties."

De ONE oh oh ONE Fashion Parade, onderdeel van de Duizend en Eén Nacht Show op het Wilgenterrein, wordt qua licht omlijst door VeeJay Rick Robin, die met beamers een lichtpaleis tevoorschijn gaat toveren. Er komt ook een live Deejay, die lekkere mellow clubmuziek gaat draaien. Jerry: "En dan maar gaan met de visagisten, de kapper en de stylisten. En met onze internationale modellenmix: 8 á 10 meiden van Turkse, Marokkaanse, Aziatische, Chinese en Surinaamse afkomst. Zij gaan laten zien hoe je verschillende kledingstijlen kunt combineren, van nieuw tot tweedehands, als je maar je ogen openhoudt voor de mogelijkheden die er zijn. Multicultureel denken? Hihi! Wij zijn al een stapje verder hoor!"

Jerry en zijn assistente Ji Choe hebben de hele wijk afgestruind naar leuke winkels, die geschikt zijn om spullen bij elkaar te zoeken voor een gekke, stijlvolle en aparte mix’n’match presentatie. Ji: "Om hip gekleed te gaan hoef je echt niet naar het centrum, hoor. Is het je trouwens wel eens opgevallen dat al die winkels hetzelfde verkopen?"

En wat vindt Jerry van het Wilgenterrein? Is dat de ideale plaats voor een modeshow? "Die dorre zandvlakte is helemaal hip! De oude huizen zijn afgebroken en ze hebben er een grote berg zand neergegooid, in afwachting van wat komen gaat. Je kunt er nog alle kanten mee op... Het is nog even afwachten of het lukt qua technische realisatie, want die "catwalk" die ze daar hebben gemaakt, daar zak je bijna doorheen... Er moeten nog even wat spijkers met koppen geslagen worden, geloof ik!"

ZWAANSHALS TV: voorbereidingen voor de modeshow


Om het lounge effect te versterken zou het leuk zijn als iedereen zelf een klapstoeltje meenam, net als bij de openluchtbioscoop. Want stoelen zijn er helaas niet op het Wilgenterrein. Jerry: "Of een bankstel, dat mag ook!"

Op zaterdagavond 13 september op het Wilgenterrein, aan de Zaagmolenstraat, rond 20.30 uur.
Exposure Rotterdam Creatief Beheer Creatief Beheer Exposure Rotterdam