boordevol ideeën over noord
veiligheid
ondernemers vertellen...
je bent jong en ...
geschiedenis & anekdotes
kroegverhalen
kunst in noord
strip: battling bara


EEN KLEURIG WINKELTJE

Tien verschillende soorten henna, hennaspuiten om je handen en voeten mee te versieren, geurige kruiden bruidssuikers, geweldige koperen lampen met gekleurd glas, anijs voor in de koekjes… Bazar Meknes aan het Zwaanshals is echt een lekker winkeltje. Je kunt er ook terecht voor handgemaakte Marokkaanse sloffen ("die zijn nu helemaal in!"), theeserviezen, traditionele bruidskleding, wierook en nog veel meer.

Eigenaar Jabou: "Wij krijgen veel klanten van buiten de stad. En ik heb dat ook nodig, want de spullen die ik verkoop zijn geen dingen die mensen dagelijks nodig hebben. Het is meer voor speciale gelegenheden. Sinds ze hier het betaald parkeren hebben ingevoerd merk ik dat dat een drempel vormt. Mensen hebben vaak geen chipkaart en dat is dan lastig. Want met contant geld kan je niet betalen."

Enquête
Het betaald parkeren is van hogerhand ingevoerd, daar hebben ze ons als winkeliers nooit over laten meepraten. En nu is er weer een enquête geweest over het parkeerbeleid, wat we ervan vonden. Nou, slecht natuurlijk! Maar dat was alweer een tijdje terug. Ik heb er sindsdien niets meer over gehoord. Tja… Voor de gemeente is het allemaal maar een klein onderdeeltje van waar ze mee bezig zijn, maar voor mij als ondernemer is iedere klant er één. Voor een kleine zaak kan dat het verschil zijn tussen doorgaan en de boel moeten sluiten. Maar ik wil niet weg! Ik houd van mijn zaak!"

Bazar Meknes

Zwaanshals 246 b

Open van maandag t/m zaterdag van 10 tot 6 uur
Exposure Rotterdam Creatief Beheer Creatief Beheer Exposure Rotterdam