boordevol ideeën over noord
veiligheid
ondernemers vertellen...
je bent jong en ...
geschiedenis & anekdotes
kroegverhalen
kunst in noord
strip: battling bara


"KIJK EENS HOE MOOI IK BEN"

Aan Turkse of Marokkaanse bruiloften worden enorme bedragen gespendeerd. Er worden op z’n minst 200 mensen uitgenodigd en die moeten allemaal lekker eten, drinken en snoepen, want dat hoort erbij.

Vroeger, toen de bruiloften vaker vanuit het land van herkomst werden geregeld, werd ook vaker daar getrouwd. Maar dat willen de jongeren van tegenwoordig niet meer. Zij willen hier trouwen en ze willen het allermooiste bruiloftsfeest dat maar mogelijk is: zeven dagen lang feesten, dansen en pronken op mooiste dag van je leven.
Ziana Souad is een Marokkaanse vrouw die zich bezighoudt met het regelen van Marokkaanse bruiloften en daar komt heel wat bij kijken, van make up en kapsel tot bruidskleding, hennaversiering, van hapjes en drankjes tot de aankleding van de zaal.

Jonge Marokkaanse vrouwen van overal in de Randstad komen hun bruiloftswensen bespreken met Ziana, in haar bruidswinkel La Confiance aan het Zwaanshals. Ziana heeft 21 jaar ervaring en een fotoboek vol dingen waar je uit kunt kiezen. Want de tijd dat de ouders alles regelden is voorbij. De vrouwen willen zelf kiezen. Ze zijn trots op hun cultuur en ze weten wat ze willen.

Op ZWAANSHALS TV een gesprek met Ziana en twee jonge vrouwen over maagd zijn, de spanning van het wachten, het sprookjesachtige bruiloftsfeest vol pracht en praal en het verlangen naar elkaar ...

LA CONFIANCE
Zwaanshals 333
Tel. 265 54 96
Exposure Rotterdam Creatief Beheer Creatief Beheer Exposure Rotterdam